Freshcotton x GANT RUGGER

Vanaf deze maand is de A/W ’11 collectie van GANT Rugger exclusief in Nederland online verkrijgbaar bij www.freshcotton.com.

‘Rugger by Gant’ is in 1973 ontwikkeld door de zoons van oprichter Bernhard Gant. Hun doel: Amerikaanse sportkleding vertalen naar een casual garderobe voor stijlvolle twintigers. Begonnen werd met rugbyshirts voor buiten het sportveld.

De lijn sloeg aan en maakte dat Gant, mede door de aanhoudende populariteit van Gant’s klassieke ‘button-down’ overhemden, uitgroeide tot het officieuze ‘uniform’ van de studenten aan de  gerenommeerde Ivy  League universiteiten van de Amerikaanse oostkust. Decennia, en vele  veranderingen in het  modebeeld later, was Gant’s Rugger collectie echter verworden tot niet meer dan een herinnering aan de sophisticated studenten van vroeger.

Toen Christopher Bastin in 2010 de uitgebreide archieven van Gant indook en het stof blies van de talloze iconische ontwerpen, besefte hij dat zij naadloos aansluiten bij de huidige populariteit van de Amerikaanse preppy kledingstijl. Met oog voor klassieke details en traditionele maakwijzen vertaalde hij de items naar het moderne Gant Rugger. Vintage-inspired maar tijdloos. Klaar voor de toekomst.

Reacties