GARCIA JEANS SPRING|SUMMER 2013 – BLUE SO BLUE

Women collection
Naast de actuele denims, zien we ook denim looks in t-shirts en knitted cardigans uit de collectie. Een clash is gecreëerd door alles te mixen met ruige denim looks en zachtere stoffen. Dit is bijvoorbeeld te zien in de heavy washed denim jurk, welke je een zeer vrouwelijke silhouet geeft. Het is Garcia’s genoegen om je te verwelkomen in hun Italiaanse erfgoed, versmolten met de Garcia’s moderne gebruiken van vandaag.

Men collection
Het merk Garcia is ook wel bekend als Garcia Jeans. Als je bedenkt dat Garcia samen met het team de naam “Blue so Blue” heeft gekozen om de Summer collectie te kenmerken, wordt het duidelijk wat zij proberen over te brengen: Denim is de sleutel als ook het uitgangspunt van deze collectie. De focus ligt op de totale denim identiteit voor de Italiaanse man, maar niet zonder hem het juiste silhouet aan te meten voor een dandy look. Deze kan gemakkelijk naar een rock look getransformeerd worden, met een vleugje romantiek. In andere woorden: een robuuste uitziend silhouet wat rock met romantiek combineert.
Inspiratie
Brera is een van meest authentieke wijken van Milaan. De poëzie en de charme van het museum Risorgimento komen overeen met het Trastevere gebied in Rome. De winkels in Corso Como en Corso Garibaldi krijgen steeds meer allure en trekken degenen aan die op zoek zijn naar de meest innovatieve en originele delen van de ziel van dit metropool. Mede vanwege de artistieke en Boheemse sfeer heeft Brera een overvloed aan outdoor bars, cafés en kleine boetiekjes.

Een plek waar je kunt voelen dat de winter eindelijk voorbij is. Overweldigd worden door de drang om je ramen te openen en de eerste geuren van de lente over je heen laten komen. Het maakt dat je naar buiten wil, afspreken met je vrienden om ze een grote knuffel te geven. Je ervaart sterke gevoelens van blijdschap. Weet je waarom? Een nieuw seizoen is begonnen en brengt een divers pallet aan frisse kleuren, nieuwe silhouetten en prachtige stoffen!

Italië is altijd al een van de meest toonaangevende landen op het gebied van Fashion geweest. Mode is verweven met de materialen uit deze prachtige samenleving en culturele lifestyle. Italië is welbekend vanwege hun aandacht voor detail en persoonlijke stijl, zelfs vandaag: “la bella figura” of “a good impression”  blijven een belangrijke traditie in hun levenstijl. De ontwerpen werden prominent van de 11e tot de 16e eeuw, toen de artistieke ontwikkeling in Italië op zijn hoogtepunt was. Het wat het begin van de internationale erkenning voor Milaan als een van de modehoofdsteden van wereld.

Reacties