KAHAWABAGS VAN JUTE EN LEER

KAHAWABAGS VAN JUTE EN LEER

Het Amersfoortse KAHAWABAGS maakt fashionable damestassen van jute koffiebonenzakken en leer. De verdiensten van het merk vloeien terug naar de koffieboeren en de makers van de tassen. Hiermee draagt Kahawabags bij aan maatschappelijk ondernemen. 

Kahawabags
Kahawabags produceert stijlvolle, authentieke en handgemaakte tassen. Sylvia Krebber is de bedenker en drijvende kracht achter de tassen. Tijdens haar reizen door Afrika raakte ze gefascineerd door de kleuren, de geuren, de materialen en vooral de bevolking in dit continent. Kahawa betekent ‘koffie”in Swahili. De jutezakken waarin de bonen vanuit Oost-Afrika naar Nederland komen heten daarom Kahawabags. Naast jutezakken is leer ook een veel gebruikte materiaal. Hiervoor heeft Kahawabags in Marokko leerlooierijen bezocht om te kijken of ze goed en eerlijk leer kunnen inkopen.

Maatschapelijk ondernemen
Kahawabags is een commerciële onderneming, met oog voor de sociale en maatschappelijke omgeving. Kahawabags recyclet, zorgt voor werkgelegenheid en steunt koffie- en theeboeren. Werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals migranten en vluchtelingen. Kahawabags werkt samen met leveranciers die maatschappelijk betrokkenheid en duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Zo werken ze onder andere samen met Koffiebranderij Peeze uit Arnhem. Peeze levert de jutezakken, waarin zij zelf de ongebrande koffie van over de hele wereld aangeleverd hebben gekregen. Van de verkochte tassen keert vervolgens een deel van de opbrengst terug naar de Peeze Foundation en daarmee naar diverse koffieprojecten in de landen van oorsprong.

Overheid
De overheid heeft zich ook geuit omtrent Kahawabags. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken sprak lovend over het initiatief. ‘Het hergebruik van materiaal is al mooi. Maar zeker ook de aanpak, waarbij vrouwen actief zijn die nog geen direct toegang tot de arbeidsmarkt hebben. Dat is een heel mooi project.’


Ga voor meer informatie naar: www.kahawabags.com

Reacties

Populaire posts