OXS zomercollectie 2011

Voor de zomer van 2011 geeft OXS de traditionele collectie een volledig nieuwe twist: de modellen zijn lichter en hipper.

Militair
Een belangrijk onderwerp in deze collectie is het militaire thema, een van de
sleutelelementen in de erfenis van dit merk en ook een van de laatste modetrends. De term‘militair’ moet niet te letterlijk worden genomen. Het gaat eerder om een bron van ideeën die kunnen worden herbekeken en gemixt tot nieuwe concepten. De materialen hebben een authentieke used & vintage look. De schoenen kregen qua kleur, uiteraard, natuurtinten.

Melting sport
Een ander belangrijk thema – dat van OXS de naam ‘melting sport’ kreeg – is het nieuwe verlangen om attitudes, sportmaterialen en technische materialen te mixen met rockminded studs en accessoires. De term ‘melting pot’ wordt gebruikt om het samenkomen en -smelten van rassen en culturen te omschrijven. OXS vond de term ‘melting sport’ dan ook gepast voor hun gebruik van sportelementen in een totaal verschillende achtergrond.
Velcro en gaatjes worden gemixt met rock-stijl, militaire accenten of natuurelementen. Het resultaat: een creatie van nieuwe producten en samensmeltingen, het ontstaan van iets nieuws in accessoireland.

Ga voor meer informatie en inspiratie naar: www.oxs.it.

Reacties