MERRELL Refuge Pro GORE-TEX®

Merrell is een merk dat passie heeft voor buitensport en dat is in hun nieuwste schoen, de Refuge Pro Gore-Tex, weer helemaal terug te vinden. Dit waterdicht topmodel onderscheid zich door de Split
Technologie die in het model is toegevoegd. Wandelen wordt hiermee naar een hele nieuwe dimensie getild. 

Veel onderscheidende kenmerken van de Merrell-technologie zijn verenigd in één type. Door de Air Cushioning wordt het loop- en voetcomfort naar een hoger plan getild. Ook wordt voorkomen dat de voet naar binnen kantelt tijdens het wandelen. Dat verschijnsel heet overproneren, wat tot een verhoogde kans op blessures kan leiden. Merrell heeft daarom de gepatenteerde Split Technologie ontwikkeld, wat in een grotere stabiliteit van de voetstand resulteert. 

Split Technologie combineert twee verschillende hardheden EVA onder de hak van de voet. De lagen liggen diagonaal over elkaar, waardoor je een graduele en geleidelijke overgang van zacht naar hard materiaal krijgt. Beide EVA lagen zorgen voor een dempend effect. De binnenste laag is harder en zorgt ervoor dat de voet niet naar binnen kantelt tijdens het wandelen. De overgrote meerderheid van de mensen heeft hier last van.

Deze topschoen is voor elk wandeldoel geschikt. Met de Refuge Pro voelen je voeten dan ook als herboren. Voor meer informatie kijk op www.merrell.com.

Reacties