ETON 507 71 – THE EXPERIENCE

Met trots presenteert Eton of Sweden een collectie van shirts die terug gaat naar de popcultuur en de hoogtijdagen van de rock-’n-roll, de gevierde vrijheid van de late jaren ’60 en vroege jaren ’70. De muziek was een uiting van binnenuit. Van buiten was een explosie van kleuren, patronen en fantasie zichtbaar die dwars door de barrières van fashion en zelfexpressie gaan.

De 507 71 collectie bestaat uit 10 unieke stukken, handgemaakt door bekwame kleermakers. Elk shirt is een kunstwerk, ontworpen om het tijdperk van de onstuitbare individualiteit te vieren. De geest van de periode is opnieuw ontworpen, niet opnieuw uitgevonden, en biedt de meest gedurfde Eton gentleman een kans om los te komen, zonder ook maar iets van zijn cutting-edge stijl op te offeren. Net als de muziek die hen geïnspireerd heeft, zijn deze shirts gemaakt om een leven lang meegaan.
 
Extreme wijde kragen, hoge Mao kragen, trompet mouwen, A-shaped bodies, gedurfde patronen, eenvoudige patronen, gekke prints en gouden knopen zijn enkele van de uitbundige elementen die te vinden zijn in deze opmerkelijke collectie.
 
“I remember a famous guitarist saying back then that to be with others, you had to have short hair and wear ties, so they were trying to bring about a new world. What a feeling that was. I hope with this collection to recapture that feeling so that for a few moments, you feel like you’re a part of that different world, one where money and power are second¬ary to Peace and Love.” -Sebastian Dollinger, Creative Director.
 
De shirts kunnen alleen besteld worden via etonshirts.com.

Reacties