PYRENEX in Nederland!


Pyrenex is een merk dat luxe donsjassen produceert. De oorsprong ligt sinds 1859 in de Franse Pyreneeën, daar is de naam Pyrenex van afgeleid. Pyrenex jassen zijn te herkennen aan de goede kwaliteit, het gebruik van dikke dons en hun luxe uitstraling.

Pyrenex is begonnen met het leveren van dons, later zijn ze ook beddengoed gaan maken. In 1990 begint Pyrenex met het produceren van donsjassen. Het is een familiebedrijf dat door jarenlange ervaring de beste producten levert.

Pyrenex gebruikt dons van ganzen en eenden die buiten in de Pyreneeën zijn opgegroeid, waardoor deze dons drie keer zo dik is als andere dons. Zij zijn de enige in de wereld die de ganzen en eenden in zo’n koud gebied buiten fokken. De collecties van Pyrenex worden gemaakt van deze dikke dons en zijn onder andere daarom van zulke goede kwaliteit.

Pyrenex heeft verschillende certificaten voor ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sinds drie jaar zijn ze lid van een nationale groep die zich bezighoudt met het verminderen van de ecologische impact tijdens het productieproces.

Pyrenex heeft drie verschillende collecties; Premium, Sport en Classics. De Premium collectie is een gedurfde collectie. De designer heeft volledig de vrije hand. Vanaf FW12 ontwerpt Alexandre Vauthier deze collectie. De premium collectie bestaat uit jassen en bodywarmers voor zowel mannen als vrouwen

De Sport collectie bestaat uit 32 uitzonderlijke jassen in vijf verschillende productlijnen. Zo is er de lijn ‘Expedition’, die speciaal ontwikkeld is voor verre expedities. Deze jassen zijn bestemd voor extreme omstandigheden tot -40°C. Ook is er een speciale ‘Ski’-lijn. Deze waterdichte en windresistente jassen zijn thermo regulerend en passen zich aan je lichaamswarmte aan. Ze hebben ook bijpassende skibroeken. ‘Trail’ is een nieuwe lijn, waterdicht, licht en warm tegelijkertijd. Deze comfortabele jassen hebben geïntegreerde wanten en een sneeuwstopper. De ‘Trek Light’ jassen zijn uiterst licht en gemaakt voor sportieve activiteiten zoals wandelen en klimmen. De nieuwe lijn ‘Ultra-light’ weerspiegelt de kennis en de expertise van Pyrenex. Het resultaat is een superlichte jas die niet veel ruimte inneemt in je bagage.

De Classics collectie bevat een selectie van de meest symbolische jassen van de afgelopen decennia. De Classics zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lengtes, van parka tot een kort jasje. Kijk ook op www.pyrenex.com.

Reacties