Wist je dat...? SANTA MARIA!



Wist je dat…?
Het woord
fajita is het verkleinwoord van het Spaanse ‘faja’, wat riem of korset betekent. De fajitavulling zit dan ook als het ware ingesnoerd in een heerlijke tortilla. De Fajita komt oorspronkelijk uit Texas en werd traditioneel gemaakt met gebraden of gegrilde runderborst, flinterdun gesneden. Vandaag kan je ook kiezen voor kip, varkensvlees, garnalen of puur vegetarisch.

Wist je dat…?
De burrito is een traditioneel gerecht uit het Noorden van Mexico waar je het kan kopen in een traditioneel restaurant of één van de vele typische kraampjes op straat. De naam ‘burrito’ kan je letterlijk vertalen als ‘kleine ezel’. Dat komt omdat de vorm van de opgerolde tortilla vaag doet denken aan de pakketjes die vroeger met ezels werden vervoerd.

Wist je dat…?
Taco’s zijn gedroogde
tortilla’s in een u-vorm. De kleur is afhankelijk van het type bloem dat wordt gebruikt. Maïstaco’s zijn geel, tarwetortilla’s zijn altijd wit. Gehakt is veruit de meest populaire vulling, maar ze zijn ook heerlijk met gebakken spek, lamsvlees, rundvlees, vis of zeevruchten.

Wist je dat…?
De “
Tex Mex” van Santa Maria staat voor de Texaans-Mexicaanse keuken: een keuken die gegroeid is uit zowel de Mexicaanse als de Amerikaanse keuken. Hoewel de keuken vaak geassocieerd wordt met meer pittige gerechten, hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Je kan in de Tex Mex keuken evenzeer genieten van milde, smaakvolle gerechten.

Reacties