Robert Welch Signature keukenmessen, de beste ter wereld!


Robert Welch Signature keukenmessen, de beste ter wereld!


Robert Welch is een messenmerk dat vol trots de naam van de oprichter draagt en al een halve eeuw ervaring heeft. In 2005 stelt de firma Robert Welch zich tot doel de beste keukenmessen ter wereld te ontwikkelen. In samenwerking met verschillende topchefs lanceren zij de ‘Signature’ lijn, een uitgebreide collectie keukenmessen van topkwaliteit in Duits staal en met Japanse scherpte!

Edelsmid wordt messenmaker
Robert Welch begon als edelsmid en is zich later gaan specialiseren in roestvrij staal. De fijnmechanische kwaliteit is nog altijd te zien in deze weldoordachte messen. De keukenmessen van Robert Welch combineren de scherpte van Japanse messen (geslepen in een hoek van 15°) met Duits staal.

De messen uit de ‘Signature’ reeks zijn allemaal in samenwerking met professionele chefs tot stand gekomen, met de nadruk op ergonomisch comfort in de hand en ideale snijeigenschappen. De serie bestaat uit 25 verschillende messen, elk met een specifieke functie en ieder mes is volledig zelfstandig ontworpen. Geen standaard handgreep voor een hele serie, maar een uniek vormgegeven lemmet voor ieder mes. Het lemmet wordt uit één stuk gesmeed en is licht gebogen, waardoor het de snijprestaties bevordert en heel licht is. Het heft is gemaakt uit duurzaam Dupont kunststof en loopt naadloos over in het lemmet.

Jarenlang kookplezier
En ook wat je niet ziet moet goed zijn. Er zijn veel details die buiten beeld blijven bij een keukenmes. Bij Robert Welch zijn ook deze details altijd perfect gemaakt. Een Robert Welch keukenmes ziet er na jaren gebruik nog even onberispelijk uit alsof het net uit de verpakking komt. Koksmessen die vlijmscherp, geweldig in gebruik en nog eens prachtig vormgegeven zijn, die kom je niet vaak tegen. Maar de messen uit de 'Signature' reeks van Robert Welch lossen al deze beloftes moeiteloos in.


Professioneel messenblok
Robert Welch ontwikkelde een messenblok voorzien van een geïntegreerde messenslijper, speciaal voor de Signature messen. Voor ieder werk is er een ander mes: het koksmes voor allround werk, het broodmes voor brood en harde groenten, het vleesmes voor het aansnijden van gaar vlees en de kleinere mesjes voor het schillen, portioneren en snijden van fruit, groenten, kaas, enz.

Award winner
Ondertussen hebben de Signature messen verschillende awards in de wacht gesleept en behoren zij dus officeel tot het topsegment.
- iF design award (Germany)
- GOOD DESIGN™ award (from the Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, USA) 2008 and 2013
- red dot design award (Germany)
- Excellence in Housewares ‘Cutting Edge’ award (UK) 2009, 2010, 2011 and 2013 (an unprecedented four times!)
- Gold accolade in the ‘Product of the Year’ awards organized by Housewares and DIY week magazine (UK)
- 2012 Housewares Design Award (USA)
- The knives have also achieved the highest possible rating from the UK Craft Guild of Chefs.

Prijs messenblok: €460,- Prijs per mes: vanaf €18,95,-

Informatie voor de consument:
info@anbel.eu
03/286.92.20
www.robertwelch.com

Reacties

Populaire posts