Welkom, Amsterdenim

Nieuw bij The X-Factor is het stoere mannenmerk Amsterdenim. Dit down-to-earth Nederlandse merk bestaat uit een uitgebreide collectie: Spijkerbroeken, t-shirts, truien en vesten en deze allemaal met een rauwe uitstraling. Avondje uit in Paradiso of een dagje doorbrengen in het Vondelpark, met Amsterdenim ben je altijd goed gekleed. Alle items van Amsterdenim dragen Nederlandse namen om hun afkomst te benadrukken.

Amsterdenim probeert met hun collectie om de geschiedenis en de toekomst van Amsterdam samen te laten komen. Dit doen zij door gebruik te maken van bijvoorbeeld oude zeilstoffen voor binnenzakken van colberts. De jeans zijn ook gemaakt van oude zeilstof en canvas, zoals de oude werkbroeken met de klinknagels vroeger werden gemaakt. Later werd deze stof gebruikt als denim. Hierdoor komt de geschiedenis van Amsterdam en denim samen in een nieuwe eeuw.

Aanstaande zondag laat Amsterdenim hun werkwijze zien bij Cosmic Cowboys in de PC Hooftstraat. Neem je (eigen) jeans mee en laat deze tanen,
een eeuwenoud proces wat rotting tegengaat en waardoor de stof jaren langer meegaat. Amsterdenim is zo overtuigd van dit proces dat zij de eerste zijn die dit proces toevoegen aan al hun jeans.


Klik op de links om te zien hoe tanen in zijn werk gaat:  


Reacties

Populaire posts